2023-01-23 07:00Pressmeddelande

Westfield Mall of Scandinavia satsar stort på publika laddplatser

Sofia Rundström, centrumchef Westfield Mall of Scandinavia och vd Niclas Sahlgren EwaysSofia Rundström, centrumchef Westfield Mall of Scandinavia och vd Niclas Sahlgren Eways

I dagarna har 96 nya laddplatser för elbilar installerats i Westfield Mall of Scandinavia. Totalt finns här nu 160 laddplatser en av de största satsningarna på laddplatser i köpcentrum i Sverige.

Laddoperatören Eways har installerat de nya laddstationerna i Westfield Mall of Scandinavia och ansvarar även för driften av samtliga laddare. Detta efter att de vann en upphandling kring laddinfrastrukturen i Westfield Mall of Scandinavia, Westfield Täby centrum och Nacka Forum under hösten.

”Det känns fantastiskt kul att Unibail-Rodamco-Westfield gör den här satsningen och att vi på Eways har fått förtroendet att leverera en laddinfrastruktur i toppklass till Westfield Mall of Scandinavia. Nu kan besökare enkelt och smidigt ladda bilen samtidigt som de shoppar, äter eller tittar på bio. Dessutom välkomnar vi alla besökare till vår laddbutik i köpcentret där våra experter delar med sig av sin kunskap kring elbilsladdning och visar upp vårt breda produktsortiment”, säger Victor Lindwall, kundansvarig för Unibail-Rodamco-Westfield på Eways.

"En viktig del i vår hållbarhetsstrategi är att möjliggöra för fler besökare att transportera sig fossilfritt till oss, där ett betydande steg är att erbjuda möjligheten att kunna ladda sin bil. Våra laddplatser är otroligt uppskattade av våra besökare och därför har vi valt att nu utöka antalet”, säger Sofia Rundström, centrumchef Westfield Mall of Scandinavia.

Betalning sker via Eways laddkort eller appen Easypark och kostnaden för laddning är 4 kr/kWh. Detta innebär att en full laddsession för en normalstor elbil kostar cirka 160 kronor (med en batterikapacitet på 40 kWh).

Laddstationerna som installerats är ständigt uppkopplade mot Eways molntjänst vilket ger värdefull statistik och snabb felavhjälpning om något skulle inträffa. Eways har dessutom en kundtjänst som är öppen dygnet runt.

För mer information kontakta:
Victor Lindwall, kundansvarig Eways, mobil: 0722 369 555, email: victor.lindwall@eways.seOm Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddplatser växer snabbt och vi har mer än 25 000 uppkopplade laddplatser, varav 4 000 publika, över hela Sverige. Eways fick 2022 utmärkelsen DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag. Vår vision är att vara en ledande kraft för att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Läs mer om oss på www.eways.com