2020-11-26 08:45Pressmeddelande

Eways & Fyrfasen laddar fjällen

Laddoperatören Eways och energibolaget Fyrfasen expanderar nu sitt samarbete vilket innebär att Eways tar över driften av Fyrfasens publika laddstationer i fjällvärlden. Till en början handlar det om 13 platser och totalt 57 laddpunkter.

Energibolaget Fyrfasen och laddoperatören Eways har sedan något år tillbaka ett samarbete kring försäljning av laddboxar till privatpersoner och företag. Nu expanderar bolagen sitt samarbete ytterligare.

Vi ser ett stort värde i detta samarbete för våra kunder, dels genom Eways ständigt aktuella kunskap om laddlösningar men såklart även att de dygnet runt kan drifta våra laddstationer. Vi är glada över att se en ökande skara elbilsåkare i och till våra områden, här vill vi vara en möjliggörare, tillsammans för miljöns bästa, säger Cecilia Norberg VD på Fyrfasen. 

Från och med oktober kommer Eways ta över driften av Fyrfasens publika laddstationer i energibolagets upptagningsområde, med snabbladdare i bland annat Funäsdalen, Hede och Sveg.

I en första fas kommer Eways sköta driften av de publika laddstationerna på 13 olika platser med sammanlagt 57 laddpunkter. På varje laddstation finns minst en snabbladdare, men också normalladdare för de elbilister som har möjlighet att stanna och parkera en längre stund.

Vi på Eways är mycket stolta över det fina samarbete vi har med Fyrfasen och det är glädjande att vi nu kan expandera vårt samarbete ytterligare. Det är viktigt att alla nya och kommande elbilsförare kan använda sina bilar över hela landet och vi ser fram emot att tillsammans ladda fjällbesökarnas elbilar i vinter, säger Niclas Sahlgren, VD på Eways.

För elbilister innebär förändringen att det nu blir ännu lättare att ladda sin elbil eller laddhybrid på Fyrfasens publika laddstationer. Betalning på de publika laddstationerna sker med hjälp av appen EasyPark eller med laddkort från Eways.

En lista på publika laddplatser hittar ni här.Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!

Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren