2021-06-15 14:31Pressmeddelande

Väla blir en av Sveriges största laddplatser för elbilar

Från den 16 juni kommer Väla att kunna erbjuda sina besökare en av Sveriges största laddplatser för laddbara personbilar. Totalt kommer det att finnas 154 laddstolpar fördelade över handelsplatsens samtliga parkeringsytor, där alla typer av laddbara bilar ges möjlighet att ladda batterierna i samband med shoppingbesöket. Utbyggnaden görs i samverkan med Eways, en av de ledande laddoperatörerna på den svenska marknaden.

- Vi har ju sett hur försäljningen av laddbara personbilar skjutit i höjden de senaste åren och vi vill vara en aktiv del i utvecklingen mot mer hållbara och fossilfria transporter. Vi ser ju också att efterfrågan på laddplatser ständigt ökar hos våra besökare och då vill vi ligga steget före i den utvecklingen, säger Fredrik Arvidsson, teknisk chef på Väla.

Beprövad infrastruktur
Satsningen har möjliggjorts via det stöd som Naturvårdsverket erbjuder för att stärka den svenska laddinfrastrukturen, där man går in och täcker 40% av investeringskostnaden. I satsningen har Väla valt att samverka med Eways, som med sina fler än 8 000 laddpunkter runtom i Sverige är en av de ledande laddoperatörerna. Regionchefen på Eways – Jörgen Synning – ser mycket positivt på Välas satsning och ambitioner på elbilsområdet.

- Det är fantastiskt glädjande att en stor aktör som Skandia Fastigheter och Väla är med och driver utvecklingen inom fossilfria persontransporter, speciellt vid en viktig knutpunkt som norra Helsingborg. Välas 154 laddplatser blir ett rejält tillskott till den befintliga laddinfrastrukturen, som idag består av drygt 12 500 publika laddpunkter i Sverige totalt sett, säger han.

Via Eways laddstationer kan alla olika typer av laddbara personfordon fylla på batterierna. Betalningsmodellerna är enkla och kräver inga bindningstider eller abonnemang. Som kund väljer man om man vill betala med ett Eways laddkort, via parkeringsappen Easy Park eller via Swish.

- Det ska vara lätt att ladda sin bil, så betalning via EasyPark och Swish gör laddningen och besöket på Väla enkelt och smidigt. Vill man ladda med Eways laddkort så beställer man det på Eways.se och betalar sedan månadsvis för laddade kilowattimmar, förklarar Jörgen.

- Laddstationerna kan ladda med 3-fas upp till 16A som ger upp till fem mil per laddtimme. Priset per kWh har Väla satt till 3,25 kr med EasyPark och laddkort. Vill man swisha för en laddsession så kostar det 50 kr.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren