2023-03-28 05:00Pressmeddelande

Sveriges största upphandling av laddstolpar avgjord

Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering (till vänster) och Niclas Sahlgren, VD Eways. Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering (till vänster) och Niclas Sahlgren, VD Eways.

Laddoperatören Eways vann uppdraget att leverera laddstolpar till 10 000 parkeringsplatser hos Stockholm Parkering de närmaste fyra åren. Upphandlingen är värd cirka 80 miljoner kronor.

Upphandlingen som publicerades i hela EU omfattar leverans av laddstolpar till Stockholm Parkering som kommer att installera dessa i sina egna anläggningar och hos samarbetspartners där Stockholm Parkering sköter om parkeringsplatserna.

”Stockholm Parkering är redan Sverigeledande när det gäller utbyggnad av laddinfrastruktur genom att vi erbjuder möjligheten att ladda bilen på över 5 300 laddplatser. Nu ökar vi takten ytterligare och inom två år kommer vi kunna erbjuda laddmöjlighet på samtliga parkeringsplatser i våra anläggningar.” säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.

”Vi är väldigt glada att vi vann upphandlingen. Det betyder mycket för oss som laddoperatör och vi ser fram emot att tillsammans med Stockholm Parkering göra det lättare för stockholmarna att köra elbil”, säger Niclas Sahlgren, VD Eways.

Under 2023 kommer Stockholm Parkering utöka från tolv till 21 anläggningar med ladduttag på samtliga p-platser:

  1. P-hus S:t Eriksplan, Vasastan, 259 p-platser
  2. P-hus Norra Latin, Norrmalm, 204 p-platser
  3. P-hus Södra Gallerian, Norrmalm, 365 p-platser
  4. Garage Hantverkaren, Kungsholmen, 69 p-platser
  5. P-hus Strandbergsgatan, Kungsholmen, 164 p-platser
  6. P-hus Brommaplan, Bromma, 243 p-platser
  7. P-hus Råcksta, Råcksta, 706 p-platser
  8. Råckstaberget, Råcksta, 65 p-platser
  9. Arenagaraget, Globenområdet, 788 p-platser

För mer information, kontakta gärna 
Anne Lintala, kommunikatör Stockholm Parkering
070-772 96 85, anne.lintala@stockholmparkering.se 

eller Niclas Sahlgren, VD Eways
070-818 10 30, niclas.sahlgren@eways.se

Foto: Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering (till vänster) och Niclas Sahlgren, VD Eways. Fotograf: Anne Lintala.Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddplatser växer snabbt och vi har cirka 30 000 uppkopplade laddplatser, varav 5 000 publika, över hela Sverige. Eways fick 2022 utmärkelsen DI Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag. Vår vision är att vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren