2022-03-10 05:30Pressmeddelande

Parkster och Eways förenklar för elbilsförare genom betalning i samma app

Parkster och Eways ingår samarbete för att underlätta för bilister som behöver ladda sin bil med el. Nu blir det möjligt att betala både för laddning och parkering i samma app, helt utan extra serviceavgifter.

Idag finns över 300 000 laddbara fordon i Sverige och antalet ökar snabbt. Därmed ökar även behovet av att kunna ladda sin bil samtidigt som man parkerar.

– Tack vare vårt samarbete med Eways kan bilisten betala för både parkering och laddning i vår app utan onödigt krångel med abonnemang och olika betallösningar. Dessutom gör vi det utan tillkommande serviceavgifter som förekommer hos våra konkurrenter, säger Lars Andersson, vd på Parkster.

Parkster är en av de största parkeringsapparna på marknaden och finns idag på över 265 orter i Sverige. Samarbetet med Eways – som idag är Sveriges ledande oberoende laddoperatör med drygt 15 000 laddplatser – innebär att man nu via Parkster-appen enkelt kan betala för laddning på de platser där Parkster är installerade.

– Vi är glada att kunna förenkla ytterligare för elbilsförare på det här sättet med en lösning som dessutom är helt kostnadsneutral. Vi har en vision om att det ska vara enkelt att köra, parkera och ladda sin elbil. Vardagen måste fungera smidigt. Ju mer vi kan samordna olika tjänster via parkeringsappen som redan finns i de flestas mobiler desto bättre, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

Enkel betallösning viktig i upphandling
När kommuner och fastighetsägare ska etablera publika laddstationer är just enkel betalning en avgörande faktor.

– Eways och Parkster erbjuder nu en paketerad lösning för laddning, parkering och enkel betalning och vi är övertygade om att vårt gemensamma erbjudande kommer att ge oss avgörande konkurrensfördelar, inte minst i offentliga upphandlingar, säger Niclas Sahlgren.

Eways har ramavtal med inköpsorganisationen Sinfra och en rad kommuner, energibolag och fastighetsägare som etablerar publika laddplatser i snabb takt.

För mer information kontakta:
Lars Andersson, vd Parkster, lars.andersson@parkster.se , 070-433 53 83
Niclas Sahlgren, grundare och vd Eways, niclas.sahlgren@eways.se, 070–818 10 30


Om Parkster
Parkster är en innovativ fullserviceleverantör inom digital parkering. Företaget gör det möjligt för bilister att betala sina parkeringsavgifter med sin smartphone och utvecklar lösningar för parkeringshantering för kommunala och privata parkeringsbolag, samt andra parkeringsupplåtare. Företaget erbjuder även andra tjänster, såsom fakturering av parkeringsavgifter för anställda i företag.

Parkster är en parkeringsapp som kommer ur en vision att göra det snabbt och enkelt för alla att betala sin parkering – överallt och utan extra serviceavgifter. Parkster är idag en av Sveriges mest använda parkeringsappar, och finns även i Tyskland och Österrike. 

Om Eways
Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 15 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 15 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Vi har kontor i Stockholm, Ängelholm, Lund, Göteborg, Karlstad, Falun, Linköping, Jönköping, Kalmar, Trollhättan och Uppsala där vi arbetar med de lokala marknaderna. Vi är ingenjörer, entreprenörer, säljare, tekniker, ekonomer och servicepersoner med många olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. Totalt ca 70 personer. Det som förenar oss alla är förändringsviljan och tron på en fossilfri framtid.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren