2018-08-20 09:28Pressmeddelande

Mobilia Köpcentrum i Malmö storsatsar på hållbarhet – Eways installerar 75 laddplatser

Centralt placerade Mobilia köpcentrum i Malmö som ägs av Atrium Ljungberg har påbörjat ett omfattande hållbarhetsarbete. Laddoperatören Eways har installerat 75 laddplatser, redo att ta emot Mobilias kunder med el- eller laddhybridbil medan de besöker centrumet.

- ”Det här är en stor satsning från Mobilias sida för att minska användningen av fossilbränsle och göra det enkelt för nya och gamla kunder att göra klimatsmarta val. På Mobilia vill vi att besökarna ska kunna få bra och hållbar service på flera plan, och det inbegriper givetvis elbilsladdning”, säger Anders Murmark, Centrumchef Mobilia på fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

Antalet laddbara bilar i Sverige uppgår idag till närmare 60 000 st och prognosen pekar mot 80 000 laddbara bilar i Sverige vid årsskiftet. I stort sett alla bilmärken lanserar elbilar de kommande åren.

- ”Vi på Eways är mycket imponerade av Mobilias stora satsning av laddplatser som vi etablerat med stöd av Klimatklivet/Naturvårdsverket. Mobilia är ett föredöme som ger hela 75 samtidiga bilar möjlighet att ladda under sin vistelse i centrumet. Mobilia blir nu en av Malmös och Skånes största platser för elbilsladdning”, säger Jörgen Synning, Regionchef Syd på Eways.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har en omfattande etableringsplan för laddplatser i sina fastigheter över hela landet och anlitar Eways som laddoperatör.

Frågor besvaras av:

Anders Murmark, Atrium Ljungberg: 070-341 53 20, anders.murmark@al.se

Jörgen Synning, Eways: 070-790 44 37, jorgen@eways.se

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. De äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Deras handelsplatser har 60 miljoner besökare per år och i deras områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Atrium Ljungberg är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!