2019-06-28 09:44Pressmeddelande

Höganäs storsatsar på elbilsladdning

Höganäs storsatsar på elbilsladdning och etablerar 34 laddplatser på 14 olika ställen i kommunen. Samarbetet mellan kommunen, energibolaget och laddoperatören Eways främjar besöksnäringen i staden. Eways laddtjänst, med Swish, EasyPark och laddkort som betalningsmedel, gör det enklare för invånare och besökare att välja elbil.

Under sommaren kommer Höganäs Energi att installera 34 nya laddplatser för elbilar runt om i kommunen. Därmed kommer det att finnas totalt 40 platser där invånare och besökare kan ladda sina el- och laddhybridbilar. Prognoser som gjorts för elbilsförsäljningen i Sverige visar att det kommer att finnas 2,5 miljoner laddbara fordon i Sverige år 2030. Antalet laddbara bilar ökar snabbt medan laddinfrastrukturen inte hängt med i samma takt. Det vill Höganäs kommun ändra på.

År 2015 antog Höganäs kommun ett nytt miljöprogram med mål om minskade utsläpp av växthusgaser. Som ett led i detta arbete har kommunen köpt in laddbara bilar som används i det dagliga arbetet. De nya laddplatser som nu etableras är till för både kommunens invånare och det stora antal besökare som kommer till den vackra Kullabygden. Investeringen delfinansieras av Naturvårdsverkets program Klimatklivet, och placeras på allmänna platser i Höganäs, Nyhamnsläge, Jonstorp, Lerberget, Viken, Mölle, Arild, och Strandbaden. Besökare kan betala för sin laddning med hjälp av Swish, EasyPark eller Eways laddkort.

  • Vi på Eways är glada att få hjälpa till att etablera denna laddinfrastruktur i Kullabygden. Både för att främja den viktiga besöksnäringen i synnerhet, men även för fossilfria transporter i allmänhet. Vår ambition är att hjälpa Sverige mot en fossilfri framtid, och detta är ett viktigt steg i ledet, säger Jörgen Synning Regionchef Syd Eways.

Höganäs Energi, som initierat satsningen, kommer i samarbete med Eways även att erbjuda särskilda lösningar för invånare och näringsliv som vill ladda sina elbilar och laddhybrider hemma eller på arbetet.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!