2022-06-16 09:54Pressmeddelande

Eways vinner Umeå Energis upphandling – nu blir det enklare för Umeåborna att köra elbil!

Umeå Energi gör det ännu lättare att köra elbil genom nytt samarbete med laddoperatören Eways. Genom samarbetet kan Umeå Energi möta kundernas efterfrågan på att kunna ladda sina bilar hemma, på jobbet och i det publika.

 Att kunna ladda sin elbil eller laddhybrid där man vanligtvis parkerar, hemma eller på jobbet, är en förutsättning för att kunna gå över från en fossilbil till en laddbar bil. Just detta har Umeå Energi uppmärksammat och har därför nu valt att samarbeta med laddoperatören Eways.

- Det ska vara enkelt för alla att bidra med minskat klimatavtryck, till exempel genom att välja elbil, säger Pelle Holmström, affärsutvecklare, Umeå Energi. Genom åren har vi lärt oss att kundernas behov och förutsättningar kan se väldigt olika ut, och dessutom variera över tid. Det finns ingen lösning som passar alla. Med partnerskapet med Eways kan vi nu tillgodose de allra flesta behov, säger Pelle Holmström.

Samarbetet innebär att Umeå Energi, via Eways, erbjuder bekymmersfri elbilsladdning till privatpersoner, företag samt bostadsrätts- och samfällighetsföreningar med ett brett utbud av hårdvara och betallösningar allt i syfte att göra det lätt att köra elfordon. Privatpersoner kan köpa en laddstation inklusive installation till hemmet online där Eways hanterar Grön teknik-bidraget direkt mot Skatteverket.

- Att få hjälpa Umeå och deras kunder ett steg närmare fossilfrihet känns fantastiskt! Vi vill att det ska gå att köra elbil i hela landet och Umeå Energi med sin lokala förankring och kompetens är en drömpartner för oss, säger Robert Hägg, Säljchef på Eways.

Samarbetet förenklar för Umeås kunder att skaffa sig stabila och effektiva produkter och tjänster till konkurrenskraftiga priser. Något som i slutändan kommer gynna alla parter. För att läsa mer om samarbetet och för mer information om elbilsladdning, besök https://www.umeaenergi.se/el/ladda-elbilen/.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 16 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 500 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Kontaktpersoner

Robert Hägg
Säljchef på Eways
Robert Hägg