2022-05-11 06:09Pressmeddelande

Eways värvar CFO inför börsnotering

Ikon Hedefalk som tillträder rollen som CFO har under de senaste tre åren arbetat som Director, Head of GRC Advisory, på Grant Thornton i Sverige, vilket innebär att hon väglett bolag inom framför allt bolagsstyrning och internkontroll samt varit chef över ett team specialister inom samma område. Dessförinnan arbetade hon som internrevisor på SBAB i två år samt revisor på Ernst & Young (idag EY) i nästan tio år. Ikon har en Ekonomie magisterexamen i redovisning och ekonomistyrning från Lunds universitet.

– Jag är väldigt glad att Ikon har tackat ja till rollen som CFO för Eways. Hon har en gedigen bakgrund inom ekonomistyrning och stor erfarenhet av noteringsprocesser. Dessutom är hon en fantastisk person som kommer att bidra stort till vår kultur och tillväxt, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

Eways styrelse har tagit beslut att ansöka om notering av företaget på Nasdaq First North Growth Market under 2022.

Utöver att jag är en nöjd kund till Eways har jag följt bolagets fantastiska tillväxtresa sedan starten 2015. Att få arbeta med det jag kan bäst, och samtidigt vara med på resan mot ett fossilfritt samhälle känns som en dröm, säger Ikon Hedefalk.

I uppdraget som CFO för Eways leder Ikon Hedefalk ekonomifunktionen och ansvarar för företagets styrning vad gäller ekonomi och finansiella frågor. Ikon Hedefalk ingår i bolagsledningen och tillträdde sin tjänst 2 maj.

För mer information kontakta:
Niclas Sahlgren, grundare och vd Eways, niclas.sahlgren@eways.se, 070–818 10 30


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga smarta laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 16 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 500 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren