2021-06-11 06:00Pressmeddelande

Eways välkomnar Statens Fastighetsverk

Eways har vunnit Statens Fastighetsverks upphandling av laddstationer och tillhörande tjänster.

Upphandlingens mål var att säkerställa Statens Fastighetsverks befintliga och kommande behov att kunna avropa laddstationer samt tillhörande tjänster. I omfattningen ingår även att överta driften av befintligt bestånd av laddstationer.

Det är oerhört spännande att inleda samarbete med Statens Fastighetsverk vars bestånd består av slott, parker, regeringsbyggnader, domstolar, teatrar och museer – platser som vi alla känner väl och besöker. Som den ledande oberoende laddoperatören ska vi verka för att det blir lätt för elbilsförare att ladda på dessa fina platser”, säger Robert Hägg, Säljchef hos Eways.

I Statens Fastighetsverks bestånd ingår 2 300 fastigheter, bebyggda med cirka 3 100 byggnader samt 6,5 miljoner hektar mark.

Den allt snabbare elektrifieringen är en av de viktigaste och mest spännande trender vi ser i samhället just nu. Inom vårt uppdrag ska vi verka för en hållbar förvaltning till nytta för ägare, hyresgäster och besökare. I det är samarbetet med Eways viktigt”, säger Johanna Fredriksson, Energiingenjör på Statens Fastighetsverk.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren