2022-10-12 07:45Pressmeddelande

Eways tar över publika laddstationer i Timrå kommun

Den oberoende laddoperatören Eways vann upphandlingen kring elbilsladdning i Timrå kommun. Förutom att det nu blir enklare för elbilsägare att betala, sänker kommunen även priset för laddning.

– Vi gör nu en satsning på elbilsladdning i Timrå för att öka kvaliteten, servicen och göra det enklare för fler att välja en elbil. Som ett led i detta sänker vi också priset för laddning från 4 kr per kWh till 3 kr, säger Markus Parment, fastighetssamordnare i Timrå kommun.

Idag finns 8 publika kommunala laddstationer i Timrå. Eways tar över drift, service och betaltjänster för dessa.

– Det som elbilsägarna kommer att märka direkt är att det blir enklare att betala. Förutom möjligheten att betala med Eways Laddkort så kan man betala direkt i Parkster-appen eller via Swish, säger Robert Hägg, säljchef på Eways.

En full laddsession när man betalar med Swish kostar 60 kr.

Förutom de publika laddarna har kommunen även egna laddstationer till sina servicebilar. Totalt handlar det om ett 20-tal laddstationer som Eways nu får ansvar för.

För mer information kontakta:
Markus Parment, fastighetssamordnare Timrå kommun, 060-16 31 27, markus.parment@timra.se
Robert Hägg, säljchef Eways, 073-255 57 97, robert.hagg@eways.seOm Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddplatser växer snabbt och vi har mer än 21 000 uppkopplade laddplatser, varav cirka 4 000 publika, över hela Sverige. Eways fick 2022 utmärkelsen Gi Gasell som ett av Sveriges snabbast växande företag. Vår vision är att vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Kontaktpersoner

Robert Hägg
Säljchef på Eways
Robert Hägg