2021-09-14 05:00Pressmeddelande

Eways tar in 70 MSEK i nytt kapital för fortsatt expansion av sitt laddnätverk för elbilar

Eways AB (publ), Sveriges ledande operatör av laddinfrastruktur för elbilar, har tagit in 70 MSEK i nytt kapital från AltoCumulus Asset Management (del av Axel Johnson Group), Ålandsbanken Nordiska Småbolag och Knutsson Holdings. Dessa tre investerare har även köpt aktier för motsvarande 20 MSEK från befintliga aktieägare, vilket genererar en total investering i Eways om 90 MSEK.

Kapitalet kommer att användas för att utöka Eways digitala tjänsteerbjudande samt att påbörja en internationalisering genom etablering i Europa.

Eways styrelse har även tagit beslut att ansöka om notering av företaget på Nasdaq First North Growth Market under 2022.

Vi är överväldigade över det stora intresset från investerare och det är med glädje som vi nu välkomnar Altocumulus, Ålandsbanken Nordiska Småbolagsfond och Knutsson Holdings. Vi vill vara en kraft som hjälper miljoner bilägare att bli fossilfria och nu kan vi öka farten ytterligare”, säger Niclas och Petra Sahlgren, grundare av Eways.

ABG Sundal Collier är finansiell rådgivare till Eways i den föreliggande kapital-anskaffningen och den planerade börsnoteringen. 


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har cirka 10 000 uppkopplade laddplatser, varav 3 000 publika, över hela Sverige. Eways grundades av Niclas & Petra Sahlgren 2015 och har i dag 45 medarbetare på 9 kontor runt om i Sverige. Eways har varit lönsamma varje år sedan start och uppvisat en genomsnittlig omsättningstillväxt om 146% per år under perioden. Omsättningen för 2021 växer kraftigt och förväntas överstiga 100 MSEK.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren