2017-02-06 09:55Pressmeddelande

Eways levererar fler än 100 ladduttag till Halmstads Energi och Miljö

Halmstads Energi och Miljö, HEM, har skrivit ett samarbetsavtal med EWAYS kring leverans av smarta laddstationer. Målet med samarbetet är att erbjuda en driftsäker elbilsladdning med hög kvalitet för elbilsägarna i Halmstad med omnejd.

EWAYS levererar laddstationer från Finska Chago som är en del av Ensto, en världsledande tillverkare och leverantör av smart laddinfrastruktur. EWAYS och Chago vann HEM:s offentliga upphandling i hög konkurrens.

-”Vårt mål är att erbjuda användarvänlig och driftsäker elbilsladdning till Halmstads invånare och besökare. Med EWAYS och Chago i partnerskap kommer vi att uppnå det målet,” säger Olle Nyström, affärsutvecklare på HEM.

EWAYS kommer att leverera Chago´s smarta laddstationer som är förberedda för kommunikation över Internet. Laddstationerna består av AC laddare med max 22kW och 2 uttag per laddstation. HEM kommer att sköta övervakning och tillhörande tjänster som en del i sitt breda erbjudande.

-”Vi erbjuder tillsammans med Chago smarta laddstationer som är väl beprövade i många delar av världen och det är fantastiskt roligt att få vara med och bygga upp laddinfrastrukturen i Halmstad tillsammans med HEM.” säger Niclas Sahlgren, grundare och vd i EWAYS. 

 

Om Hem

HEM (Halmstads Energi och Miljö AB) verkar i och runt Halmstad och invånarna här betyder allt för oss. Vi arbetar för ditt och miljöns bästa när det gäller att ta hand om avfall, återvinning, fjärrvärme och elleveranser - både nu och långt in i framtiden. Se www.hem.se för mer information.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!