2019-06-10 09:43Pressmeddelande

Eways laddar Täby Centrum

Täby Centrum storsatsar på laddning för elbilar och öppnar nu ytterligare 23 platser i en ny laddzon. För att fira den nya lanseringen erbjuds gratis laddning hela sommaren. Eways gör det lätt för besökarna att ladda upp till 8 mil per timme medan de njuter av Täby Centrums butiker, restauranger och nöjesutbud. 

Under våren har Täby Centrum byggt om i Södra Garaget för att göra plats åt 23 nya parkeringsplatser för laddning av elbilar och laddhybrider. Laddstationerna har levererats av Eways och här kan besökarna ladda gratis under tiden de besöker shoppingcentret. Laddningen kommer att vara gratis hela sommaren, därefter kommer det utvärderas. Platserna är tydligt skyltade och markerade för att underlätta för besökarna.

-Att få leverera en nyckelfärdig helhetslösning till Täby Centrum och stötta deras hållbarhetssatsning är stort för oss på Eways och ett välkommet tillskott för alla elbilsförare. Vår ambition är att hjälpa Sverige mot en fossilfri framtid, och detta är ett viktigt steg i ledet, säger Niclas Sahlgren VD Eways.

De 23 laddpunkterna som Eways levererat är en del i Täby Centrums hållbarhetssatsning. Varje mil som körs med elbil i Sverige innebär cirka 2 kg mindre utsläpp av CO2 lokalt, jämfört med en bil som går på fossila drivmedel.

- Täby Centrum har väldigt ambitiösa hållbarhetsmål och vi jobbar hårt för att de förbättringar vi gör i centrumet bidrar till den satsningen, säger centrumchef Linda Jensen. Vi ser allt fler besökare som kommer med el och laddhybridbilar och är mycket glada att kunna möta deras behov med en utökad laddzon.

Laddzonen driftsattes den 31 maj. Alla besökare med elbilar och laddhybrider är nu välkomna att ladda gratis under kommande månader.

Fakta, Täby Centrum Laddzon

Täby centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med ca 260 butiker, restauranger och kaféer på 78 000 kvadratmeter. Laddzonen består av 23 laddplatser med 3-fas 24A AC-laddning som levererar upp till 16kW, med lastbalansering. Eways har installerat laddstationer med hårdvara från svenska Chargestorm. Varje laddpunkt har fast Typ 2-kabel eller Typ 2-uttag, enligt EU-standard, för enkel och bekväm laddning. Uppkopplade mot Eways molntjänst för drift och övervakning. Förberedd för framtida betalsystem.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!