2019-12-05 11:01Pressmeddelande

Eways inleder samarbete med EasyPark

Sedan 2015 har Eways levererat lösningar för elbilsladdning till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag med målet att göra det enkelt att köra elbil. Nu tas ytterligare ett steg i ledet genom samarbete med Sveriges och Europas mest använda parkeringsapp, EasyPark.

Eways målsättning har sedan start varit att hjälpa Sverige att nå en fossiloberoende fordonsflotta och klara sina högt uppsatta klimatmål. För att detta ska bli verklighet måste det vara enkelt för elbil- och laddhybridförare att köra och ladda sina bilar.

Vi vill göra det enkelt för kunden att ladda. EasyPark används redan av miljontals användare och därför känns det naturligt att kunna betala för sin laddning och parkering genom samma system säger Niclas Sahlgren VD Eways.

EasyPark är en parkeringsapp som gör det enkelt för bilister att betala för sin parkering utan att behöva leta upp parkeringsautomater. Appen används idag av över sju miljoner förare i närmare 1 000 städer runt om i Europa. Integrationen mellan Eways och EasyPark kommer göra det betydligt enklare för användare att kunna planera och betala för sin parkering och elbilsladdning. Kunden kan, i EasyPark-appen, enkelt se vad elbilsladdning kostar och planera utifrån hur länge de tänkt att parkera. Betalning sker på mindre än en minut, direkt i appen.

Samarbetet med Eways ligger helt rätt i våra framtidsplaner. Att göra det enkelt att även betala för sin laddning ingår i EasyParks vision om att bidra till grönare, smartare och mer levnadsvänliga städer säger Anders Bäck landschef EasyPark Sverige.

Redan idag går det att betala för sin laddning i EasyParks app, bland annat i Höganäs Kommun där Eways, tillsammans med Höganäs Energi, etablerat 32 laddpunkter denna sommar. 


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!