2023-10-23 05:30Pressmeddelande

Eways grundare är finalister i EY Entrepreneur Of The Year

Petra & Niclas Sahlgren

Eways grundare Petra och Niclas Sahlgren, är tillsammans en av tio finalister i region Stockholm till utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2023. 

Efter omfattande nomineringsprocess och intervjuer är det klart att Petra & Niclas som grundarpar till Sveriges största laddoperatör är en av entreprenörerna som gått till regionfinalen den 24 november. Vinnaren i regionfinalen tar sig sedan till den nationella finalen.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen arrangeras i ca 60 länder och för 28:e gången genomförs den svenska upplagan. Nomineringsprocessen är nu avslutad och det har kommit närmare 500 nomineringar från hela landet. Efter djupintervjuer med entreprenörerna har tio finalister per region utsetts och de går vidare till regionfinaler som avgörs i sex städer i november.

– Vi är hedrade och glada att vi har kommit till Stockholms regionfinal och att vårt arbete med att göra det enkelt att köra elbil uppmärksammas, säger Petra Sahlgren

I varje region utses vinnarna av en extern och oberoende jury som består av nyckelpersoner inom det regionala näringslivet samt entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Juryn granskar de tio finalisterna utifrån fyra olika kriterier; inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. 

Förutom huvudpriset delas följande priser ut; Entrepreneurial Winning Women, Young Entrepreneurship Of The Year, Best International Growth. Samtliga vinnare går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 1 februari 2023.

Läs mer: www.eoy.se


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 40 000 uppkopplade laddplatser, varav cirka 5 000 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren