2018-07-03 09:25Nyheter

Petra Sahlgren – Chief Digital Officer hos Eways

Marknaden för elbilar och laddning av dessa förväntas växa kraftigt de kommande åren när stora delar av bilflottan skall elektrifieras. Petra Sahlgren, medgrundare till laddoperatören EWAYS, tar därför från 1:a augusti rollen som CDO (Chief Digital Officer) hos EWAYS.

-Våra stora företags- och fastighetskunder efterfrågar möjligheten att integrera med EWAYS molntjänst för att få en överskådlig, enhetlig och kostnadseffektiv lösning. Vi digitaliserar hela laddupplevelsen hemma, på jobbet och publikt för att göra det enklare att betala för laddning och att följa upp ladd-data, säger Niclas Sahlgren, VD och Grundare av Eways.

Petra har lång erfarenhet av digitaliseringsarbete, senast som Chef och Senior Konsult inom Acandos affärsområde - Digital Core. Vid sidan av konsultuppdragen har Petra varit medgrundare till EWAYS och hon har bidragit mycket till utformningen av EWAYS tjänstepaketering och den egenutvecklade molntjänsten.

-Vi har arbetat mycket med EWAYS inriktning tillsammans hemma vid köksbordet Niclas och jag, och fokus har hela tiden varit att hitta ett erbjudande som är attraktivt för den stora marknaden. Nu växer EWAYS snabbt och då känns det naturligt att jag tar en operativ roll som ansvarig för digitalisering. Säger Petra.

-Vi låg några år före marknaden när vi startade EWAYS och det gav oss tid att arbeta med vårt erbjudande. Nu är efterfrågan större och då känns som helt rätt läge att Petra tar denna roll, som klippt och skuren för henne. Säger Niclas Sahlgren

Niclas och Petra startade EWAYS hemma i villan i Stocksund för att bidra till att snabbare nå ett fossilfritt samhälle. Att göra laddning enkel och lättillgänglig är en förutsättning för att många ska välja elbil. Företaget med 10 anställda växer nu snabbt och är lönsamt. Eways motto är att det ska vara lätt att köra elbil.


Om Eways - El till alla bilar

Eways är en laddoperatör som gör det lätt för både företag och privatpersoner att välja elbil. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vi är en oberoende laddoperatör som hjälper våra kunder genom hela processen från idén om att kunna ladda bilar, hela vägen till driftsättning och övervakning av laddstationer samt slutligen nedmontering och återvinning. Eways innovativa molntjänster möjliggör övervakning, statistik, lastbalansering och betalningslösningar. Vi gör det lätt att ställa om från fossila bilar till elbilar. Vi finns i hela Sverige och våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företag, stad och kommun. Välkommen till ett miljösmart samhälle med Eways!