2021-11-11 08:00Nyheter

Eways gör det lätt att ladda elbilen i Tingsryd!

Laddoperatören Eways har vunnit upphandlingen med Tingsryds kommun och levererar enkla betallösningar, kundtjänst dygnet runt, drift av laddstolparna och administration av avgiftshanteringen.

I Tingsryds kommun finns fyra laddstolpar för elbil tillgängliga för allmänheten. Två av dessa finns på övre torget i centrala Tingsryd och de andra två på torget i Ryd. Priset för att ladda bilen är 3 kronor/kWh och du betalar smidigt för laddningen via Eways laddkort eller med parkeringsappen EasyPark. De instruktioner du behöver finns placerade vid laddstationerna.

Den 1 februari i år gav kommunstyrelsen kommunledningsförvaltningen i uppdrag att, i samråd med miljö- och byggnadsförvaltningen, ta fram förslag till en strategi med handlingsplan för utveckling av laddinfrastrukturen av laddbara fordon inom Tingsryds kommun. Som en del i det gav Teknik- och utvecklingsutskottet i april månad ett uppdrag till kommunledningsförvaltningen att starta en upphandling av tjänsteoperatör för driften av laddstationerna. Eways vann upphandlingen och har under hösten fått igång betalningslösningarna på laddstolparna i Tingsryds kommun.

Eways publika laddkarta hittar du här!


Om Eways - El till alla bilar

Eways är den ledande oberoende operatören av laddinfrastruktur för elbilar i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har cirka 10 000 uppkopplade laddplatser, varav 3 000 publika, över hela Sverige. Eways grundades av Niclas & Petra Sahlgren 2015 och har i dag 45 medarbetare på 9 kontor runt om i Sverige. Eways har varit lönsamma varje år sedan start och uppvisat en genomsnittlig omsättningstillväxt om 146% per år under perioden. Omsättningen för 2021 växer kraftigt och förväntas överstiga 100 MSEK.


Kontaktpersoner

Niclas Sahlgren
VD
Niclas Sahlgren